Arhiv - Evropska nagrada družbeno odgovornih podjetniških praks
Evropska nagrada družbeno odgovornih podjetniških praks za partnerstva, inovacije in spremembe 

Pod pokroviteljstvom Janeza Potočnika, evropskega komisarja za okolje

 

V okviru projekta sta izšla dva zbornika:

 

Zbornik zmagovalnih projektov Evropske nagrade družbeno odgovornih podjetniških praks

 

Zbornik slovenskih finalistov Evropske nagrade družbeno odgovornih podjetniških praks 2013

 

Prejemnika nagrade sta BTC d.d. in INFORMA ECHO d.o.o.!

 

Mreža za družbeno odgovornost Slovenije in Ekvilib Inštitut sta v sodelovanju s partnerskimi organizacijami na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani razglasila zmagovalca prve Evropske nagrade družbeno odgovornih podjetniških praks v Sloveniji. V kategoriji velikih podjetij je nagrado prejelo podjetje BTC d.d. za projekt »BTC City in ženski smučarski skoki«, v kategoriji majhnih oz. srednje velikih podjetij pa je nagrado prejelo podjetje INFORMA ECHO d.o.o. s projektom »Iniciativa Energija si«. Oba nagrajenca sta hkrati prejemnika evropske nagrade, njuni predstavniki pa se bodo udeležili slavnostne podelitve, ki jo bo Evropska komisija organizirala 25. junija 2013 v Bruslju.

 

Družba BTC d.d. je kot dolgoletni pokrovitelj in podpornik Smučarsko-skakalnega kluba Ljubno BTC podprla organizacijo tekme prvega (2011/12) svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske in prevzela generalno pokroviteljstvo obeh tekem na Ljubnem ob Savinji. »S prefinjenim in skrbno izpeljanim načrtom je sponzorstvo podjetja BTC (sicer znano tudi v drugih športnih krogih) preraslo v družbeno-odgovoren projekt, ki ima učinke na svetovni ravni. BTC si je s partnerji zadal izjemno težko nalogo – dvigniti prepoznavnost tako specifičnega športa, kot so ženski smučarski skoki, ki so bili dolga leta zapostavljena nordijska disciplina, na raven gledanosti moških smučarskih skokov. V Sloveniji je to uspelo«, je o zmagovalnem projektu v kategoriji velikih podjetij poudarila predsednica ocenjevalne komisije Evropske nagrade družbeno odgovornih podjetniških praks dr. Adriana Rejc Buhovac. Gledanost letošnjega finalnega tekmovanja v Ljubnem je bila enaka prenosu moškega tekmovanja v Planici. Zaposleni so uspeli pridobiti veliko pokroviteljev in so pomagali pri organizaciji in izvedbi uspešnega FIS svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske v majhnem mestu Ljubno ob Savinji v letu 2012 in 2013.

 

Projekt »Iniciativa Energija si« podjetja INFORMA ECHO d.o.o. je rezultat sinergijskega modela spodbujanja učinkovite rabe in obnovljivih virov energije, ki usklajuje in povezuje podjetniške, individualne in družbene interese. »Projekt je edinstven v več pogledih. Ni le druga zmagovalna zgodba letošnjega razpisa, je tudi daleč najbolj povezovalen in v luči družbenih učinkov močan poziv, da se je treba na področju energetike, učinkovite rabe energije in pri drugih okoljskih vprašanjih obnašati družbeno odgovorno. Žirijo je navdušil krog partnerjev in sila njihovega sodelovanja, ki je z vrsto organizacijskih rešitev (mreža Sinergija, kampanja Energija si, bodi učinkovit) vključno z raziskavo REUS, že začela spreminjati vedenje Slovencev in nosilcev odločanja v energetski in povezanih panogah«, je o zmagovalnem projektu v kategoriji majhnih oz. srednje velikih podjetij dodala dr. Adriana Rejc Buhovac.


Za več informacij pokličite na 01/430 37 51 ali nam pišite na eunagrada@mdos.si.

 

Spletna stran projekta, kjer najdete informacije o vseh sodelujočih državah: http://www.europeancsrawards.eu/

 

Sodelujoče države

 

Medijski partner projekta:

 

Partnerji projekta:

                            

 

 

Koordinatorja projekta v Sloveniji sta Mreža za družbeno odgovornost Slovenije in Ekvilib Inštitut. Partnerji Evropske nagrade družbeno odgovornih podjetniških praks v Sloveniji so: AmCham - Ameriška gospodarska zbornica v Sloveniji, CNVOS – mreža slovenskih nevladnih organizacij,Ekonomska fakulteta, Fakulteta za družbene vede, Gospodarska zbornica Slovenije,  IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti, PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi, Združenje delodajalcev Slovenije in Združenje Manager. 

 Dogodki in aktivnosti

11.12.2017DRUŽBENO ODGOVORNI HACKATHON
več

12.12.2017Družbena odgovornost podjetij v praksi in politikah
več

01.03.2018Novosti na področju trajnostnega/nefinančnega poročanja: spletni seminar
več

Galerija